Zaznacz stronę

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art.13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 a dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych; dalej jak RODO) informujemy Państwa:

  1. administratorem danych osobowych jest METAL-BUD Sp.Jawna Lidia Szumilas i Spółka z siedzibą w Opolu przy ul.Budowlanych 46c, telefon: +48 (77) 442-80-59 , e-mail: biuro@metalbud-opole.pl,
  2. dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji umów sprzedaży Pani/Panu produktów firmy METAL-BUD Sp.Jawna Lidia Szumilas i Spółka z siedzibą w Opolu przy ul.Budowlanych 46c. Podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest ich niezbędność w celu realizacji umowy kupna i sprzedaży,
  3. odbiorcą danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa oraz podmioty uczestniczące w realizacji umów,
  4. dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do zrealizowania zawartych umów oraz dochodzenia wynikających z nich roszczeń,
  5. posiadasz prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,
  6. ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do GIODO gdy uzna, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.,
  7. podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości zawarcia umowy sprzedaży,
  8. dane osobowe nie podlegają zautomatyzowanego podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.